Bestill Natpro

Hva er Natpro?

Natpro er en naturlig, (bio-identisk) progesteronkrem som inneholder kun rene og vegetabilske ingredienser. Natpro har aldri blitt testet på dyr og vil aldi bli det. Natpro inneholder ingen giftige bestanddeler eller veksthormoner man finner i dagens animalske produkter.

Hva skiller Natpro fra andre progesteronkremer?

Først må det sies at det finnes flere gode progesteronkremer på markedet. I tillegg kremer som reklamerer med at de har progesteron i, men faktisk ikke har det. Vær klar over at progesteron skal være oppgitt på innholdslisten for at du skal være sikker på at det finnes i kremen. Wild Yams-ekstrakt for eksempel er ikke i seg selv naturlig progesteron slik noen produsenter påstår. Bio-identisk progesteron må bli tilvirket i laboratorium for å bli progesteron, og det kan gjøres med stigmasterol eller diosgenin.

Stigmasterol kan trekkes ut fra flere plantearter uten at det påvirker oss med østrogen. Natpro inneholdt stigmasterol fra soyabønner tidligere, men produsenten byttet til diosgenin fra Yams, fordi det var så mange misforståelser rundt dette med ekstrakt fra soyabønner og østrogen.

Det neste vi mener er viktig, er mengden progesteron du får i en krem du kjøper. Natpro inneholder 3,3 % progesteron mens andre anerkjente kremer gjerne ikke har mer enn 1,0 – 3,0 % progesteron. Sammenlignet med andre progesteronkremer er Natpro derfor rimelig og effektiv slik vi ønsker det skal være.

Skaperen av Natpro, Wray Whyte, snakker om hvordan du best velger en progesteronkrem. (Engelsk tale)

Fri for parabener & PEG
Den nye Natpro-formelen fungerer.
Den har gjennomgått grundige tester. Men det er ikke alt som er annerledes. Vi har også endret (igjen etter mye nitidig forskning) de emulgerende agenter til en helt «PEG-fri» kombinasjon.
Den nye Natpro progesteron-krem formelen er omtrent så naturlig som du kan få det.

Natpro inneholder:

  • 100 gram (3,5 oz) pumpeflaske – hvert pumpetrykk inneholder 1.5 ml progesteron eller cirka 50mg. 
  • Natprokrem inneholder 33% progesteron eller 33.33 milligram per gram.
  • Med hver pumpelaske følger en komplett instruksjonshefte på engelsk.
  • 1 ml Natpro inneholder 33.3 mg progesteron.
  • 1 pumpetrykk tilsvarer 1,5 ml Natpro som tilsvarer 50 mg progesteron.

Innholdet i pumpeflasken :

– de-ionisert vann
– kapryl / capric triglyserid
– cetearyl olivate / sorbitan olivate
– progesteron Ph Eur. USP. JP.
– Osp bark extract
– dehydroxanthan gum
– vitamin E

Uåpnet er Natpro holdbar i 18 måneder. Du kan også fryse den, men innholdet vil sannsynligvis skille seg etter tining. Du må riste flasken godt, slik at alt blander seg igjen.


Bestill Natpro 100 gr. pumpeflaske! 


Natpro luftett pumpeflaske
Airless dispenser

Du blir sendt videre til produsenten Organic Products LLC i USA og betaler varen i US dollar (USD).

Natpro i pumpeflasken finner du øverst på listen av produkter fra Organic Products. Den mindre tuben rett under (60 gr.) er dessverre ikke å få kjøpt utenfor USA.

Natpro + andre produkter

Ved bestilling får du bekreftelse på kjøpet via e-post. Vennligst ta vare på alle eposter tilknyttet varekjøpet da dette har sporings- og ordrenummer.

Når bestillingen er sendt fra USA, får du en ny e-post. Vennligst ta vare på disse kvitteringene.

Priser og fraktkostnader kan variere, grunnet kursendringer mellom USD og NOK. Ellers er det svært sjelden Natpro stiger i pris.

Sjekk dagens valutakurs


Hvordan bruke Natpro i syklus

En tyve dagers syklus – Eggløsning bør skje på dag syv

En tjueåtte dagers syklus – Eggløsning bør skje på dag fjorten

En trettiseks dagers syklus – Eggløsning bør skje på dag tjueen

De fleste websider sier du skal starte kremen på dag 14, det er feil!

Kremen bør kun brukes fra dagen etter eggløsning, og de siste 14 dagene av syklusen. Ikke mer enn 14 dager og ikke etter første dag mens!

Dette er nøkkelen til å forstå hvordan bruke progesteronkrem. Hvis det brukes tidligere enn eggløsning, vil det hindre eggløsning. Med andre ord vil det hindre en kvinne i å danne sin egen progesteron. Ideen bak kremen er å supplere det lave nivået av endogent progesteron det vil si, det kroppen lager i lutealfasen.


Kvinners bruk av Natpro

  1. Menstruerende – Etter eggløsningen, det vil si de siste 14 dagene av syklusen

2. Post menopausen – Fra dag 1-23 (ta dag 1 som den første av en kalendermåned) eller bruk kremen kontinuerlig (uten noe opphold) hvis symptomene kommer tilbake i løpet av dagene 25-28.

3. Fjernet livmor – Bruk på samme måte som 1 dersom eggstokkene ikke er fjernet, eller bruk som 2 dersom de er fjernet

4. Pre-pubertale, pubertal og peri-menopausen – Siden det ikke er noen sykluser eller svært uregelmessige i visse faser av kvinners liv, kan progesteron-terapi brukes mellom 12-27 dager for å regulere mensen eller brukes kontinuerlig (uten opphold) dersom symptomene vedvarer under dagene  uten progesteronkrem.

Det er trygt å bruke kremen uten opphold over flere måneder, om du føler deg ustabil og symptomer på østrogendominans (ØD) vedvarer. Menstruasjonen kan bli uregelmessig som følge, eller motsatt regelmessig. Noen opplever spotting mellom menstruasjoner, svake eller sterkere mens-blødninger også.

Om du er i tvil om hva som skjer med deg, kontakt alltid lege eller fagperson.

Når du føler deg stabil igjen, er det viktig å gå over til å bruke i syklus igjen om du ikke er i overgangsalderen.


Menns bruk av Natpro

Kontinuerlig program = daglig bruk uten opphold

Hvor mye Progesteron skal du bruke?

VIKTIG! Der vi operer med milligram gjelder det alle typer progesteronkrem. Der vi bruker milliLITER gjelder det kun kremer med 3.3 % progesteron i.

Har kremen du bruker mer eller mindre progesteron, må du regne om doser.
Vi anbefaler alle å bruke minimum 2000 mg progesteron per måned. Det tilsvarer 70 mg progesteron per dag og er i utgangspunktet nok for et menneske som har en ubetydelig hormonell ubalanse eller ønsker å vedlikeholde sitt progesteronnivå.

For de med moderate og store ubalanser, må det større doser til. Som et generelt utgangspunkt, anbefaler vi de fleste å starte med 200 mg per dag eller 4 pumpetrykk Natpro og bruke kremen i noen uker for å kjenne på effekt. Har du fått det merkbart verre/bedre på den tiden, trenger du et tilskudd. Avhengig av din smerteterskel og symptomer etter noen uker, må dosen eventuelt justeres opp eller ned til du er i balanse.


Alle gode studier på naturlig progesteron tilsier at man bør bruke 100-200 mg progesteron daglig om man har en ubalanse. Har du plagsomme og sterke symptomer, kan det være nødvendig med 400-600 mg progesteron for dagen til symptomene opphører.

Nedtrapping

Når du føler deg symptomfri, senker du mengden krem over tid. For eksempel om du er på 250 mg daglig, senker du til 200 mg dagen i 2-3 uker og ser hvordan det går. Føler du deg bra, senker du 50 mg til noen uker. Får du symptomer igjen, betyr det at du må opprettholde det nivået progesteron videre, eller øke litt igjen til symptomene opphører. Du vil utvikle en følelse med dette underveis!

Noen vil trenge en vedlikeholdsdose for å slippe nye ubalanser og andre kan avslutte bruken helt.

Vi anbefaler at du prøver Natpro i 3 måneder for å få full effekt, da det kan ta 1-3 måneder før symptomer forsvinner/blir svekket. Har du en større og langvarig ubalanse kan det ta 3-12 måneder før symptomer opphører!

Har du underliggende problemer/sykdom, er det ikke sikkert progesteron alene vil få deg i balanse, men det vil uten tvil hjelpe din hormonelle helse om den er i ulage.


Hvor lenge varer 1 pumpeflaske (100 g) Natpro?

Hver flaske inneholder 3333 mg progesteron ( 3.33 % progesteronstyrke).

1 pumpetrykk Natpro er på cirka 1,5 ml og har 50 mg progesteron.

Bruker du 100 mg eller 2 pumpetrykk Natpro daglig, varer flasken i cirka 16 dager.

Bruker du 200 mg eller 4 pumpetrykk Natpro daglig, varer flasken i cirka 8 dager.

Progesteronkrem kan brukes når som helst på dagen, og hvis foretrukket, mer enn én gang per dag og aller helst 2 ganger per dag. Progesteron-nivåer synker naturlig etter cirka 13 timer. Du kan få et fall i progesteronnivåer også under og etter stress, ved sykdom og etter store måltider. Derfor er det lurt å dele opp dosen i 2-3 per dag og bruke ekstra krem på mer krevende dager.

Kremen kan brukes hvor som helst på kroppen. Den reduserer effektivt smerte når den brukes på smertefulle områder (for eksempel leddgikt, ømme bryster eller forbrenninger) eller for menstruasjonssmerter og liknende. Plages du med tørrhet i skjeden, kan kremen brukes direkte i skjeden.

Kvinner

Menstruerende – Bruk rundt 100 – 200 mg  per dag eller 2 – 4 pumpetrykk, i syklus.

Post menopausen – Bruk rundt 50 – 200 mg per dag eller 1 – 4 pumpetrykk. Kan brukes uten opphold.

Uten livmor – Bruk rundt 50 – 200 mg per dag eller 1 – 4 pumpetrykk. Kan brukes uten opphold.

Pre-pubertale, pubertal og peri-menopausen – Bruk rundt 50 – 200 mg per dag eller 1-4 pumpetrykk i en valgt syklus.

Ved alvorlige ubalanser og når kvinner og menn har underliggende lidelser, kan det være nødvendig å bruke enda høyere doser. Kvinner må ofte opp i 400+ mg per dag til symptomer letter og menn 200 mg per dag.

Kvinner som opplever store og langvarige blødninger kan forsøke 400 – 500 mg per dag i opptil 1 uke, som skal stoppe blødninger.

Menn

Menn trenger mindre progesteron enn kvinner, men med alderen faller også deres produksjon av progesteron. Alle menn kan ha nytte av et lite tilskudd progesteron daglig, spesielt etter fylte 40 – 50 år. Menn trenger vanligvis fra kun 10 til 100 mg progesteron som tilskudd daglig.

Vi anbefaler å bruke Natpro i minimum 3 måneder for å få full effekt!


Hvordan påføre progesteronkrem

Gni den nødvendige mengde krem grundig inn i huden på en hvilke som helst del av kroppen, til huden føles tørr igjen. Til og med hårsekkene våre absorberer progesteron.

Uavhengig av hvor mange ganger per dag du velger å smøre deg, bytt gjerne på områder du smører deg likevel. Dette fordi huden kan bli øm av å alltid bli gnidd på samme sted, men det har ingen betydning om du velger å bruke samme område for hver påføring. Natpro kan også brukes direkte i skjeden for å motvirke tørre slimhinner.

Husk – du kan dele opp dagsdosen du ønsker å bruke for eksempel 3-4 og flere ganger per dag. Mange foretrekker å smøre seg om morgen og kveld. Progesteron-nivåer synker etter ca. 13 timer. Du finner hva som passer deg best. Eksperimineter litt med dosen!

Ikke dusj eller bad i vann før det har gått 1 time etter påføring!


Vi følger Dr. Katharina Daltons kunnskap om progesteronterapi.

Ta kontakt:

Du kan sende en epost til: natpro@tjenester.org